Blog

Gelukkig bij de Boei

Het is een regenachtige septemberochtend. Het is troosteloos weer. Bij de Boei is alles weer in volle gang. In het gebouw weerklinkt het geluid van studenten en medewerkers. Ik verheug me op een schooljaar met nieuwe ontwikkelingen.

Lees meer

Waarom werk ik in de zorg?

Sinds een aantal jaren werk ik in en voor zorgorganisaties. De bezuinigingen, de werkdruk, de grote veranderingen en de onzekerheid eisen hun tol. Af en toe slaat bij mij de twijfel toe. Blijf ik in de zorg, waar ondanks alles het werk boeiend is of ga ik op zoek naar een andere omgeving en lever ik daar mijn bijdrage aan Leren & Ontwikkelen?

Lees meer

Je zult maar verzorgende zijn in de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ)

Je zult maar verzorgende zijn in de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ)

Wat heb je dan een leuke baan! Op tal van plaatsen wordt met hart en ziel gewerkt aan de revalidatie van kwetsbare ouderen. En bruist het van de ideeën om daar nog verder in te verbeteren. Als GRZ-verzorgende werk je dus niet alleen in een dynamische omgeving, je komt dagelijks met dankbare cliënten en dito mantelzorgers in aanraking.

Lees meer

Aarzelend enthousiast om kennis te delen

Als leerprofessional ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van online leren. Dat begon toen ik betrokken raakte bij de aanschaf en implementatie van een leermanagement systeem. Met die ervaring was ik opeens een “expert”. Dat was een stimulans om me er verder in te verdiepen.

Lees meer