blaadjes

Publicaties

Corporate learning

corporate learningHet Corporate Learning Centre (CLC) van Rijkswaterstaat won al diverse prijzen. Wat maakt deze Corporate University zo bijzonder?

Lees het artikel helemaal...

 

 

 

 


 Samenwerken met het Zorgleefplan

p7 machteld utrechtHoe bevalt het werken met het Zorgleefplan en elke knelpunten kom je tegen? Een jaar nadat de pilot-afdelingen van start gingen, is het tijd voor een korte terugblik. Een succesfactor is het multidisciplinaire samenwerking rondom de cliënt.
Welke knelpunten zijn er in de praktijk?

 Lees het artikel helemaal...

 

 

 


Partnerschap met mantelzorgers

p14 culemborg machteldvanderveenSamen, het woord komt steeds weer terug als je in gesprek gaat met Alice Abrahamse en Corrie Peterse over het project Partnerschap met mantelzorgers. Het project begon onder naam “Informele zorg”, maar heet inmiddels Partnerschap met mantelzorgers. 

Lees het artikel helemaal...

 

 

 


 

Samenwerken met mantelzorgersvis geven en nemen

p15 machteld culemborgDat is volgens Tom van Tuijl, verzorgende op de afdeling Van Gogh de essentie van samenwerking met mantelzorgers.
Hij heeft jarenlange ervaring en heeft het zien veranderen. “Vroeger ging alles volgens vaste regels en raakten bewoners de regie over hun leven kwijt zodra ze hun voet over de drempel van Bovenwegen zetten.

Lees het artikel helemaal...

 

 

 


Mantelzorgers kunnen veel betekenen voor bewoners in verpleeghotel Bovenwegen

p16 machteld e learning culemborgDit citaat komt van mevrouw Vrolijk. Haar echtgenoot woont sinds april 2012 op de afdeling Van Gogh in Verpleeghotel Bovenwegen. In het kader van het project Partnerschap met mantelzorgers heb ik een gesprek met haar.

Lees het artikel helemaal...

 

 

 


Wat eten de bewoners in Huize Valkenbosch?

p29 machteld elearning“Zou de maaltijdvoorziening bij Antroz heel anders zijn dan bij Warande”? vroegen wij ons bij de redactie af. En wat betekent het dat er op een antroposofische manier gekookt wordt? Bij Huize Valkenbosch zwaait Peter van Dijken al ruim 12 jaar de scepter over de maaltijdvoorziening.

Lees het artikel helemaal...

 
 
 

 

 

Belevingsgerichte zorg in De Loericker Stee, work in progress

p38 machteldvanderveen trainingDe renovatie, dat woord komt vaak terug als Dineke ten Hove, Manager wonen, zorg en welzijn, Mariska Kees, Medewerker Cultuur en Welzijn en Ben Cornelissen, Beleidsmedewerker van De Loericker Stee vertellen over belevingsgerichte zorg. De renovatie vond plaats om De Loericker Stee toekomstbestendig, berekend op de zwaardere zorgvraag van bewoners, in te richten.

De renovatie was ook een uitgelezen kans om de ontmoetingsruimtes op de tweede etage volgens algemene levensthema’s in te richten. Dit om dementiezorg volgens de elevingsgerichte zorgvisie mogelijk te maken. Daarop voortbordurend is belevingsgerichte zorg inmiddels volop in ontwikkeling in De Loericker Stee.